FOTO’S | Nieuwbouw rondom serviceflat Oranjewoud start in oktober, uitzicht vanaf dak vastgelegd

HEERENVEEN - De nieuwbouw van de 136 appartementen en achttien bungalows die de huidige Oranjewoud gaan vervangen start begin oktober. Als de bouw gereed is, wordt de in 1967 gebouwde serviceflat die nu ongeveer 230 appartementen telt gesloopt.

Dat laat directeur Kees Boer van de serviceflat Oranjewoud weten aan de Heerenveense Courant. De bouw wordt uitgevoerd door Van Wijnen. Wie de sloop op zich neemt, is nog niet bekend.

,, In september worden voor wat betreft de sloop en nieuwbouw de puntjes op de i gezet. Begin 2021 moet de nieuwbouw en sloop gereed zijn. Daarna begint de aanleg van het park rondom de appartementen en bungalows.”

Verhuur en verkoop

Van de appartementen komen er straks 111 in de verhuur. De rest wordt verkocht. Terwijl van de bungalows, die worden gebouwd in blokjes, van zes, een blok in de verkoop komt en de rest voor verhuur is bestemd.

Boer: ,,De huidige ongeveer honderd bewoners die nu nog in de Oranjewoudflat zitten hebben straks na de nieuwbouw de eerste keus voor wat betreft huur. Dat spreekt voor zich.”

Omgeving in beeld

Onze fotograaf Max van Gelder mocht om het prachtige uitzicht over Heerenveen vast te leggen voor de gelegenheid het dak op van de serviceflat Oranjewoud.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)