INGEZONDEN | Pluim van de maand!

HEERENVEEN - Janwillem Blijdorp, winkelchef van kantoorboekhandel Binnert Overkant, stuurde een ingezonden brief omtrent het werk aan de Gedempte Molenwijk in de hitte van onlangs.

Hieronder zijn brief.

Het gespreksonderwerp van de afgelopen weken was het weer. Een paar warme zomerdagen vinden we prima, maar als de temperaturen wekenlang ver boven de 25 en regelmatig boven de 30 graden zijn, beginnen we al gauw te klagen.

Als winkelchef van kantoorboekhandel Binnert Overkant had ik goed zicht op de opknapwerkzaamheden van de Gedempte Molenwijk. Van tevoren had ik er eerlijk gezegd een hard hoofd in dat de mannen van Joost Visser de klus voor de bouwvak zouden klaar, maar naarmate de dagen vorderden en het steeds warmer werd, hield ik mijn hart vast.

Mijn ontzag en respect voor de statenmakers en andere bouwvakkers die aan werk waren, groeide met de dag. Zonder mopperen werkten ze in de hitte gestaag door en als wij tegen de problemen aanliepen, waren ze niet te beroerd een handje te helpen. Zelfs bij temperaturen van ver boven de 30 graden waren ze gewoon aan het werk.

Of het kwam door de hitte of ergens anders door, hebben ze het net niet gered. Maar belofte maakt schuld en ze waren maandag, de eerste dag van de bouwvakvakantie, gewoon weer aan het werk. Tegen twaalf uur was de klus geklaard en konden ze eindelijk genieten van hun welverdiende vakantie.

Vandaag kwam in opdracht van de aannemer iemand langs om de gevels van de winkels aan de Gedempte Molenwijk, die door het vernieuwen van de straat onder het zand zaten, te reinigen. Zelfs dat hoeven we niet zelf te doen!

Uiteraard hebben wij en onze klanten last gehad van overlast, maar dankzij de mannen van Joost Visser viel het allemaal ontzettend mee. En het resultaat is er naar! Als straks de bomen en het straatmeubilair zijn geplaats, is de Gedempte Molenwijk veranderd van een armoedig straatje in en gezellige winkelstraat.

Wat mij betreft verdienen alle mensen die hier aan mee hebben gewerkt De pluim van de maand!

Ook namens alle andere medewerkers van Binnert Overdiep en Binnert Overkant.