FOTO’S | Sneak preview nieuwe Brownies&downieS in Heerenveen

HEERENVEEN - ,,Ja hou op zeg, laat het maar gebeuren”, zegt de 28-jarige Anke van der Meer-Witteveen uit Heerenveen die woensdag 29 augustus de deuren opent van aan de Lindegracht 33 in Heerenveen.

,,Ik ben wel wat zenuwachtig. Maar goed, je opent ook niet elke dag een horecazaak”, zegt de oorspronkelijk uit Akkrum afkomstige Van der Meer-Witteveen, die samen met haar man Auke in Heerenveen woont.

De Heerenveense Courant kreeg alvast een sneak preview van de vierde vestging van Brownies&downieS in Friesland. Die komt in de voormalige croissanterie De Premier. De zaak wordt woensdag om 19.30 uur tijdens een bijeenkomst voor genodigden geopend door burgemeester Van der Zwan. Dan is ook een plaatselijke topsporter aanwezig. Wie dat is, is bij de redactie al bekend maar voor het grote publiek nog even een geheim.

Op weg naar de opening kwam het voltallige personeel donderdag voor het eerst tegelijkertijd bij elkaar. Samen testen zij het eten uit en bakten zij onder andere samen brownies.

Hoewel de kersverse Brownies&downieS aan de buitenkant nog is behangen met posters die aangeven dat de zaak er binnenkort opent, is de binnenkant gereed. De inrichting zelf is mede tot stand gekomen dankzij NaSmaak, dat is gevestigd op de Dracht.

Personeel gezocht

Van der Meer-Witteveen: ,,Wel zoeken wij nog mensen met een verstandelijke beperking die bij ons willen werken. Om personeel te werven hebben wij onder andere contact met dagbestedingslocaties.”

Brownies&downieS heeft door het hele land bijna vijftig vestigingen. In Friesland zijn er al vestigingen in Sneek, Leeuwarden en Drachten. zat. Bij Brownies&downieS wordt gekeken naar wat iemand wel, in plaats van niet kan.

Meer informatie via heerenveen@browniesanddownies.nl. zie ook de Facebookpagina van Brownies&downieS Heerenveen.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)