VIDEO | Onlangs in Nederland geïntroduceerde e-step gespot tussen Joure en Heerenveen

HEERENVEEN/JOURE - Ineens zoefde vandaag een opvallende step tussen Joure en Heerenveen. Het bleek een e-step te zijn, die eind juli voor het eerst in Amsterdam in het straatbeeld verscheen en vijfentwintig kilometer per uur kan.

De e-step bleek van Werner Lindeboom uit Amstelveen. Hij is tijdelijk vanuit het hoofdkantoor van Doppio gestationeerd in Joure.

„Als ik uit de trein kom gebruik ik de step om in Joure te komen en na mijn werk om weer bij de trein te komen. Het is een hartstikke mooi ding en heeft onder andere cruise control, ABS en verlichting. Hij is alleen nog niet toegestaan op de Nederlandse wegen. Ik word wel eens aangehouden door een agent. Die vragen vervolgens of ze hem even mogen uitproberen”, zegt Lindeboom, die trots poseerde bij zijn e-step en voor de gelegenheid ook mocht worden gefilmd.

Uber

Het was overigens Uber dat de e-steps introduceerde in Nederland. Dat gebeurde in de persoon van Jonatan de Boer. De e-step zijn in Amsterdam te huren via een app.

Nederland zou de eerste buitenlandse markt zijn buiten Amerika waar het bedrijf van oprichter Travis VanderZanden actief is.

(Tekst en beeldmateriaal Jitze Hooghiemstra)