Flaeijelfeest zoekt nieuwe Flaeijelkoningin, alle vrouwen uit Nederland maken kans op de titel

NIEUWEHORNE - Het Flaeijelfeest is op zoek naar een nieuwe Flaeijelkoningin.

Alle vrouwen vanaf 18 jaar uit Friesland en daarbuiten die als Flaeijelkoningin op 29 september het evenement willen meemaken, kunnen zich tot 8 september aanmelden.

Aanmelden kan door een leuke, originele video van maximaal één minuut te maken waarin de kandidaat zichzelf voorstelt. De video kan via wetransfer gestuurd worden naar flaeijelkoningin@flaeijel.nl.

Uit alle inzendingen wordt een top vijf gekozen. De filmpjes komen vervolgens op Facebook en Instagram te staan. Daarop kan dan worden gestemd.

Op woensdagavond wordt tijdens de laatste gezamenlijke vergadering van de organisatie gestemd wie van de drie kandidaten de titel Flaeijelkoningin dit jaar mag dragen en wie automatisch de twee hofdames zijn.

De drie vrouwen met de meeste stemmen maken daarnaast op 27, 28 en 29 september het Flaeijelfeest mee. Op de zaterdagmorgen zijn de koningin en haar hofdames te bewonderen in de gratis toegankelijk boerenoptocht. Die begint om 10.00 uur in Oudehorne.

Vanaf 11.30 uur zijn zij in verschillende functies bij de demonstraties te vinden op Landgoed De Horne. Ook zijn zij alle avonden aanwezig in de feesttent.

Zie ook www.flaeijel.nl/flaeijelkoningin.