Allereerste Tour de Fean

HEERENVEEN - Toerclub Heerenveen en Lionsclub Heerenveen e.o. slaan de handen ineen en organiseren een ‘Tour de Fean’. Een mooie fietstocht van 44, 58 of 104 kilometer door de gemeente Heerenveen. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Leergeld.

Dankzij de recente uitbreiding van de gemeente Heerenveen is het nu mogelijk om een groter gebied binnen het gemeentelijk territorium te verkennen, zo redeneren Eddy Boom van Toerclub Heerenveen en Henk Hoekstra van Lionsclub Heerenveen. Een mooie aanleiding voor de allereerste Tour de Fean. Bovendien sluit het idee van de toertocht aan bij Heerenveens ambitie om zich niet alleen als Sportgemeente, maar ook Fietsgemeente te profileren. Burgemeester Tjeerd van der Zwan fungeert dan ook als beschermheer van de tocht.

Maar alleen een toertocht is niet genoeg, vonden Boom en Hoekstra. Ze besloten de volledige opbrengst aan Stichting Leergeld te doneren. Die stichting stelt kinderen in de gelegenheid om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, kinderen die daar anders om financiële redenen van buitengesloten worden.

De eerste Tour de Fean zal plaatsvinden op 8 september 2018 en start tussen 9.00 en 11.00 uur vanaf het Thialf. Het streven is om er een jaarlijkse herhaling van te maken.