Boycot stewards dreigt zondag

Heerenveen - De stewards van SC Heerenveen zijn boos op de club en dreigen de wedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag in het Abe Lenstra Stadion te boycotten.

De boosheid komt voort uit de wedstrijd die afgelopen zondag plaatsvond tegen Vitesse, ook in het Abe Lenstra Stadion. Twee kleinkinderen hadden een groot spandoek gemaakt met daarop de tekst ‘Rust zacht Pake, vak 27, paal 8’. Zo wilden zij hun pake een laatste eer bewijzen. Ze sloten aan bij de actie van de club, waarbij het publiek in de twaalfde minuut staand zou applaudisseren voor supporters die het afgelopen jaar waren overleden. De club weerde het spandoek echter uit het stadion.

Toen een vriend van de kleinkinderen het spandoek toch op had gehangen, werd het door een steward verwijderd. SC Heerenveen zegt daarover: ,,Eén van onze stewards lijkt, bij een zakelijke ingang van het stadion, zelfstandig de beslissing te hebben genomen om het spandoek niet toe te laten tot het stadion”.

Volgens de stewards is dat niet waar, zij stellen dat het een opdracht was van de club die door de oortjes werd doorgegeven. De stewards krijgen nu onterecht de hoon op social media over zich heen, stellen ze, Om hun woede te uiten dreigen de stewards de wedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag te boycotten.

Algemeen directeur Luuc Eisenga zegt in een reactie: ,,Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest. Heerenveen is een club die gedragen wordt door vrijwilligers. Wij staan vierkant achter onze stewards. (...) We gaan hier de komende tijd over spreken. We komen hier wel uit.”