Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren.

Gevonden

Vier volwassen katten, 7 kittens en een konijn hebben nieuwe baasjes gekregen. Op de Celsiusstraat in Oudeschoot is een rode poes gevonden. Op de Schoterlandseweg in Mildam is een schildpadkitten gevonden. Ze heeft een wit befje. Op de P.W. Janssenweg in Jubbega is een katertje van ongeveer 8 weken gevonden. Hij is cypers met wit. Een zwart-wit katertje is gevonden op de Van Dekemastraat in Wolvega. Hij is naar dierenasiel De Swinge gebracht. Midden juli is er een zwart- wit Hollander konijn gevonden. Hij huppelde op de Jousterweg tussen Oudehaske en Nijehaske. De vinder heeft hem deze week naar de opvang gebracht.

Vermist

In Akkrum wordt bij een aanleunwoning van Leppahiem een zwart-witte poes vermist. Ze heeft een witte bef, aan alle vier de pootjes witte sokjes. En ze heeft een hangbuik. 06-22617840. Op de Schans wordt een witte kater met zwarte vlekken vermist 06-21934291.

Dood gevonden

Dan zijn er nog 2 dode dieren gevonden, de eerste is een cypers met witte kater. Hij lag op de Edisonlaan. De buik is wit, rechter achterpoot is wit, links achter een wit sokje. De linker voorpoot een witte kniekous, de rechtervoorpoot, een witte achterkant met een cyperse vlek. Vanaf de neus naar de nek is hij wit. Op de Stellingerweg bij nummer 78 in Nijeholtpade, lag een cyperse kat met witte teentjes en een grijze vlooienband.

Telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, dierenambulance 06-21578058, dierenalarmnummer 144, Amivedi 088-0064693.