Nomineer sporters voor ‘Uniek Sporttalent 2018’

AMSTELVEEN - Het Fonds Gehandicaptensport organiseert voor het vijde jaar de verkiezing ‘Uniek Sporttalent’ voor breedtesporters met een handicap die het afgelopen jaar mooie sportieve presentatie hebben geleverd. Nomineren kan tot 10 september.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken Met de verkiezing willen ze een podium bieden aan bijzondere sporters en daarmee Nederland bekender maken met de gehandicaptensport in het algemeen.

De verkiezing

Sporttalenten nomineren kan tot en met 10 september via www.unieksporttalent.nl in de categorieën lichamelijke of visuele beperking, verstandelijke of meervoudige beperking en teams bestaande uit sporters met een handicap. Per categorie vindt er een algemene stemronde, een halve finale en een finale plaats. De eerste ronde en de halve finale vindt plaats door stemming, in de finale zal de jury, bestaande uit Esther Vergeer, Jetze Plat, Bibian Mentel, Arnold Vanderlyde en Henny Jacobse, zich over de kandidaten buigen. De winnaars worden gehuldigd op het Benefietdiner in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Naast de titel ‘Uniek Sporttalent’ krijgen de winnaars een cheque ter waarde van € 1.000,- om voor zichzelf te besteden aan sport- en/of spelmateriaal. De sportverenigingen van de winnaars mogen voor € 4.000,- stimuleringssubsidie aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.