FNP roept gemeente op meer mensen naar Caparis te sturen

HEERENVEEN - De FNP roept de gemeente Heerenveen op om meer mensen met een uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt naar Caparis te sturen. Aanleiding daarvoor is een blog van algemeen directeur Alex Bonnema, waarin hij schrijft dat herhaalde verzoeken aan de gemeente onbeantwoord blijven.

In zijn blog op de website van Caparis schrijft Bonnema dat Caparis op het moment meer dan 50 onvervulde vacatures heeft, die nu ingevuld moeten worden door uitzendkrachten. ,,Niet alleen een dure, maar ook een onwenselijke oplossing. Want juist voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben wij geschikte werk- en leerplekken.”

Volgens Bonnema zitten in de kaartenbakken van de acht aandeelhoudende gemeenten, waar Heerenveen er een van is, meer dan 10.000 mensen die wel willen werken. ,,Je zou zeggen: een win-win situatie. Helaas. Herhaalde verzoeken aan gemeenten om mensen uit het uitkeringsbestand aan te leveren blijven onbeantwoord.”

De FNP in de gemeenteraad van Heerenveen wil hier meer over weten en heeft vragen aan het college gesteld. ,,Wat kan en wil het college doen om mensen met een uitkering of een afstand van de arbeidsmarkt uit onze gemeente deze openstaande facatures te kunnen laten invullen?”