Kraambank zoekt vrijwilligers

HEERENVEEN - Kraamzorg Isis zoekt vrijwilligers om mee te helpen bij de Kraambank aan de K.R. Poststraat in Heerenveen. De Kraambank zamelt tweedehands babykleding en -artikelen in voor mensen die zelf geen baby-uitzet kunnen betalen.

,,Helaas is het nodig,” zegt Gertuud Broere, werkzaam op de klantenservice van Kraamzorg Isis. ,,Wij hebben veel kraamverzorgers in en rondom Heerenveen. Ze komen soms bij gezinnen die net een baby hebben gekregen, maar helemaal niks hebben. Dan kunnen ze bij ons de eerste spullen halen: luiers, kleding, een badje. De gezinnen krijgen dan ook een pakket waarmee ze de eerste maanden kunnen doorkomen.”

De Kraambank in Heerenveen is elke woensdag openen. Ook mensen die geen klant bij Isis zijn, kunnen ook voor een klein bedrag gebruik maken van de service.

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn van cruciaal belang voor de Kraambank. Broere: ,,We hebben hen nodig om de boel draaiende te houden.” De vrijwilligers zijn uiteenlopend, van jonge meiden, tot gepensioneerden, of mensen die het gebruiken als opstapje naar een betaalde baan. ,,Het geeft heel veel voldoening als je mensen kan helpen.”

Het grootste deel van de werkzaamheden bestaat uit het ontvangen van klanten voor de Kraambank, ontvangst van gedoneerde spullen en het uitzoeken daarvan. Ook donaties van kleding en spullen zijn altijd welkom.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anita van der Wal op 0513-727042.