Veenbranden: twee skûtsjes in It Hearrenfean

Bent u fan van het skûtsjesilen en woont u in Heerenveen? Dan volgt u vast en zeker hoe de start voor de Gerben van Maanen verloopt, hoe het skûtsje van Hearrenfean naar de eindstrijd toescharrelt en op welke plaats het die dag in het klassement eindigt. Mij vergaat het wel zo.

Ik betrap me erop dat ik van oudsher zo op ‘Heerenveen’ ben gericht, dat ik weinig oog heb voor de verrichtingen van het Akkrumer skûtsje. Ook van ús Omrop krijgt het meest gerenommeerde skûtsje de meeste aandacht. Dat moet in Akkrum een beetje pijn doen.

Temeer omdat het skûtsje van de familie Meeter in het klassement een nette positie in de middenmoot inneemt. Met een beetje voorspoed kan ‘Akkrum’ hoog eindigen.

Door de gemeentelijke herindeling (januari 2014) is de gemeente Heerenveen twee skûtsjes rijk. Laten we van deze weelde genieten. Er blijft altijd ruimte voor sportieve rivaliteit tussen de beide bemanningen. Rivaliteit op het water is oké, erkenning van ieders kwaliteiten en vriendschap op de wal is een must. Volgens mij kunnen de families Brouwer en Meeter het inderdaad goed met elkaar vinden.

Heerenveen is groter gegroeid, laat ons meegroeien. Denk groot. Op sportief terrein, maar ook daarbuiten. Beide bemanningen succes gewenst! Een plekje (naast elkaar) op het erepodium misschien?