Computercursus in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - Vanaf september gaat er weer een nieuwe Klik & Tik-cursus van start in de bibliotheek in Heerenveen. De gratis cursus vindt plaats op donderdagmorgen en helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken. Er is ruimte voor nieuwe deelnemers.

Alles gaat via internet tegenwoordig. Van overheidsinformatie vinden tot een reis boeken, van belastingaangiste doen tot bankzaken regelen. Niet iedereen kan even goed met een computer en met internet omgaan. Voor die mensen wordt er in de bibliotheek een gratis cursus georganiseerd.

Klik & Tik

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes wordt een eenvoudige uitleg getoond, waarna deelnemers ermee aan de slag kunnen met praktische oefeningen. De cursus bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel ze willen volgen. Het eerste deel is ‘de basis’ begint bij het begin zoals typen en e-mailen. Cursus ‘het internet op’ helpt de weg te vinden op het internet. Men leert er te zoeken en websites bekijken. In het derde deel ‘samen op ‘t web’ wordt geoefend met sociale media. Er wordt geleerd over Facebook, Skype en WhatsApp en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube.

Deelname

Deelnemen aan Klik & Tik? Kom langs bij de bibliotheek of bel voor aanmelding. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ingrid Ganzeboom via 0513-657223 of i.ganzeboom@bibliothekenmarenfean.nl.