Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen aan start BinckBank Tour

VENRAY - In het Limburgse Venray is woensdag de veertiende editie van de BinckBank Tour voorgesteld. Nederland kan rekenen op Niki Terpstra en de snelle benen van Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen. Internationale toppers aan de start zijn onder andere Marcel Kittel en Michael Valgren Andersen.

De ploegenpresentatie vindt op zondag plaats in Bolsward. De renners zullen tussen 17.00 en 19.00 uur in open bootjes over de grachten varen en aan het publiek worden voorgesteld.

BinckBank Tourtocht

Voorafgaand aan de profrenners kunnen toerfietsers aanstaande zondag het parcours van de BinckBank Tour in Friesland verkennen tijdens de eerste editie van de BinckBank Toertocht. Er zijn nog een beperkt aantal startbewijzen voor de BinckBank Toertocht beschikbaar via www.binckbanktoertocht.nl

Start in Heerenveen

Zondag vindt de start van de BinckBank Tourplaats in Heerenveen. Het programma van de enige UCI World Tour door Nederland en België start om 10.00 uur met de opening van het Fietsplein. Vanaf 11.10 uur worden op het hoofdpodium de deelnemende wielrenners gepresenteerd. De start van de eerste vlakke etappe naar Bolsward is vervolgens om 12.20 uur. Wielrenster Aafke Soet uit Heerenveen geeft het startsein. Rond 13.0o uur is er een doorkomst van de wielrenners tijdens de tussensprint.