Dierenrubriekje: vermiste en gevonden huisdieren

Hieronder weer een overzicht van vermiste en gevonden huisdieren.

Gevonden

Een konijntje is gevonden bij restaurant Tjaarda in Oranjewoud. Hij is lichtbruin met donkere oren. Op de Rozenstraat is een cyperse poes gevonden. Ze is vrij jong. Op de Azaleastraat is een oude ongecastreerde kater gevonden. Hij is zwartwit met een smalle witte streep over de neus en als belangrijkste kenmerk heeft hij een grote bruine vlek op de rug door verkleuring van zijn vacht. Op de Generaal is een blauwgroene Agapornis gevonden. Hij heeft een wit kopje. Hij logeert bij de vinder 06-46308072.

Vermist

Op de Chroomweg wordt Louie vermist. Het is een rode langharige ex-kater met een grijze vlooienband om. Als u hem hebt gezien neem dan even contact op met Amivedi. Gizmo is een kruising Maincoon. Hij is lichtrood en wordt vermist op het Tolvepaed in Haskerdijken 06-11602926.

Dan zijn er twee katten waar we extra naar uit moeten kijken, de eerste is Joris, het is een rode ex- kater. Hij is gechipt maar ook nog maar kortgeleden geopereerd aan zijn heup. Hij heeft nog een wond met hechtingen. Joris hoort thuis op de Anjelierstraat 06-12889435.

Dan wordt er op de Trekker ook een pas geopereerde poes vermist. Ze is cypers met wit en heeft een kap om. Haar staart is geamputeerd. Wanneer u haar ziet, neem even contact op met Amivedi.

Dan de laatste vermiste kat. Het is een witte poes met wat grijs op de kop, ze is mager. Poes hoort thuis op de Verdeniusstraat in Noordwolde 06-12546136.

Dode kat

Dan is er één dier dood gevonden. Fluffie is een zwarte langharige kat die is gechipt. Helaas hebben de eigenaren hun gegevens niet aangepast op de databank. Fluffie is gevonden op de Haskeruitgang.

Telefoonnummers

Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, dierenambulance 06-21578058, dierenalarmnummer 144, Amivedi 088-0064693. Het gaat weer erg warm worden, zorg dat vooral de oudere dieren voldoende drinken. Ze willen dit nog wel eens vergeten. Zorg er ook voor uw konijnen niet de hele dag in de zon staan. Konijnen kunnen erg slecht tegen warmte.