Voorverkoop Reünieconcert Heerenveen van start

Heerenveen - Deze week is de laatste naam bekend gemaakt van de bands die op vrijdagavond 12 oktober zullen spelen op het Reünieconcert Heerenveen. Het gaat om het trio Hayfever. Tevens is de voorverkoop van kaarten van start gegaan.

De complete line-up bestaat nu uit the Status Quotes, the Boss Brothers, Esther Groenenberg en Hayfever. Groenenberg brengt een smaakvol eerbetoon aan de legendarische zangeres Carole King, Status Quotes doet de hoogtijdagen van Status Quo herleven en the Boss Brothers spelen op eigenzinnige wijze het repertoire van Bruce Springsteen.

Hayfever brengt een ode aan de swingende jaren '50 rock & roll en hippe jaren '60 beat muziek. Liedjes van Elvis Presley, Chuck Berry, The Beatles, The Rolling Stones, CCR en vele anderen passeren de revue.

Feesttent

Het Reünieconcert wordt dit jaar voor het eerst weer in een grote feesttent gehouden ter hoogte van Ingang G van het Abe Lenstra Stadion. De vorige drie edities vonden plaats in Fean PLaza, maar deze ruimte leent zich niet echt voor een grootschalig concert. ,,En we hebben geluisterd naar de wensen van het publiek,’’ laat Piet van der Werf van de organisatie weten. ,,Fean Plaza was gewoon te klein voor zo’n groot evenement en in een feesttent heeft iedereen weer de ruimte.’’ De organisatie bestaat naast Van der Werf uit Henk Kuyper en Geert Bosman.

Tussen de optredens van de bands door zullen Anne-Henk van der Wal en Wim Haanstra achter de draaitafels plaatsnemen en puur vinyl draaien. Het dj-duo noemt zich dan ook niet voor niets Vinylzucht. Van der Wal drijft  aan de Lindegracht samen met zijn vrouw de in vinyl gespecialiseerde platenzaak Groovy Tosti. Naast elpees zijn hier ook koffie en tosties te koop.

Flower Power Koor

Van der Werf: ,,Maar we hebben nog een verrassing voor het publiek in petto. Het 35 man sterke Flower Power Koor uit Heerenveen zal het slotnummer van elke band meezingen. We organiseren het concert ditmaal in het kader van LF Culturele Hoofdstad 2018 en dat staat in het teken van  ,Mienskip.’ Daar past de ,flowerpowergedachte’ van de het koor en de muziek natuurlijk precies bij.’’

Volgens Van der Werf wordt het een gevarieerde avond. De mannen van Status Quotes zijn stuk voor stuk opgegroeid met de muziek van Status Quo. Met veel respect voor de sound van het origineel worden Quo-krakers dan ook over het voetlicht gebracht. De band beperkt zich tot het repertoire van voor 1980, de tijd van de "Frantic Four", voor velen de beste Status Quo line-up.

The Boss Brothers is volgens Van der Werf de beste Nederlandse Bruce Springsteen tribute band. ,,Met hun authentieke podiumact spelen zij elke  Springsteen-klassieker waar het publiek maar om roept.’’  

Esther Groenenberg komt uit Zwolle en maakt op dit moment furore met een tribute aan de Amerikaanse zangeres Carole King. Ze zingt en speelt piano en wordt begeleid door Bauke Bakker op drums en Dirk Schreuders op bas, beiden bekend van Her Majesty en hun succesvolle ode aan Crosby, Stills, Nash & Young. Ook gitarist Bas Schouten van The Handsome Poets & Lisa Lois komt naar Heerenveen om Esther terzijde te staan.

,,De naam reünieconcert is meer bedoeld als reünie van het publiek dan van de deelnemende bands,’’ licht Van der Werf toe. ,,De bezoekers komen namelijk elk jaar terug.’’

Feanfest

Het concert is tevens de aftrap van het driedaagse ,Feanfest’ dat in diezelfde feesttent wordt gehouden. ,,Alle dorpen in deze regio hebben hun eigen dorpfeest. Alleen Heerenveen niet. Dat is hiermee rechtgezet,’’ aldus Geert Bosman van de organisatie. Het Feanfest zal bestaan uit veel muziek en ander entertainment en wordt op zondagavond afgesloten met een piratenfestival. Het jaarlijkse Oktoberfest komt te vervallen.

Voor meer info en kaartverkoop kijk op www.reunieconcertheerenveen.nl

Harry de Jong