Perfect weer voor ijssalon Puur

HEERENVEEN - De aanhoudende droogte en hitte kent verschillende nadelen, maar dat geldt niet voor iedereen. Er wordt volop gevaren, gezwommen én mensen komen graag een ijsje halen.

Bij ijssalon Puur zijn ze wel te spreken over het mooie weer. ,,Het loopt mooi door,” vertelt medewerker Anna-Folien, ,,het is vakantie en mooi weer, dus ouders komen snel even met hun kinderen een ijsje halen.”

Op donderdagochtend druppelen de klanten een voor een binnen. Van kinderen met hun ouders, tot scholieren en scootmobielers, iedereen heeft wel trek in een ijsje.

Veel ijs

Puur is behalve een ijssalon ook een chocoladewinkel, maar in de zomer ligt de nadruk natuurlijk op het ijs. Twee keer per week wordt er geleverd vanuit de ijsmakerij aan de Burgermeester Falkenaweg. In grote vriezers wachten de bakken tot ze aan de beurt zijn.

Natuurlijk wordt de keuze wel enigszins aangepast aan het seizoen, zo zijn er in de zomer meer frisse smaken. Maar welke smaken er precies beschikbaar zijn wisselt de hele dag door. ,,We hebben bijvoorbeeld nu even geen cakebeslag, maar die ligt al klaar in de vriezer.” Zodra een andere smaak op is, gaat de volgende erin. Er is dan ook niet één smaak die het meeste besteld wordt. ,,Sommige mensen hebben meer zin in yoghurt, andere juist in een fruitsmaak.”

Bovendien hebben ze ook een behoorlijk aanbod aan lactose-vrij ijs. Anna-Folien kijkt op de allergenenkaart. ,,Mango, citroen, meloen, daar zitten allemaal geen lactose in.”

Minder chocola

De verkoop van chocola ging eigenlijk ook nog heel goed. ,,Tot de hittegolf,” lacht Anne-Folien. Maar ook dat effect trekt bij. ,,Mensen komen bijvoorbeeld langs voor cadeautje als ze op visite gaan, of voor een bedankje aan de juf.”