Programma bekend rondom start BinckBank Tour in Heerenveen

HEERENVEEN - Het programma rondom de start van de BinckBank Tour op maandag 13 augustus op de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen is bekend.

Het programma rondom de start van de BinckBank Tour op maandag 13 augustus op de Abe Lenstra Boulevard in Heerenveen is bekend.

Het programma van de enige UCI World Tour door Nederland en België start om 10.00 uur met de opening van het Fietsplein. Ook kan dan langs de tourkaravaan worden gelopen en kunnen de wielrenners worden ontmoet.

De Abe Lenstra Boulevard staat vervolgens de hele dag in teken van fietsen. Op het Fietsplein kan een BinckBank kleurplaat worden ingeleverd. Deelnemers ontvangen een geweldige BinckBank pet.

Daarnaast kan via virtual reality een deel van de Tour de France worden gefietst. Ook is er een BMX parcours, rolstoelparcours en shuffleboard.

Voor kinderen is er een springkussen. Verder is een dj aanwezig en zijn er foodtrucks van de partij.

Presentatie wielrenners

Vanaf 11.10 uur worden op het hoofdpodium de deelnemende wielrenners gepresenteerd. De start van de eerste etappe naar Bolsward is vervolgens om 12.20 uur.

Wielrenster Aafke Soet uit Heerenveen geeft het startsein. Rond 13.0o uur is er een doorkomst van de wielrenners tijdens de tussensprint.

Eerste start in Heerenveen

Het is de eerste keer dat de belangrijkste Nederlandse wielerwedstrijd in Heerenveen start. Wethouder Zoetendal zegt daar trots op te zijn. ,,In 2017 zijn we al uitgeroepen tot Sportgemeente van het Jaar en dit jaar hebben we op verschillende manieren laten zien dat Heerenveen en sport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.”

Via de Healty Ageing Tour, de ESFAG, de BinckBank Tour en in september ook de Nationale Sportweek zegt Zoetendal dat gemeente inwoners steeds opnieuw in contact wil brengen met sport.