Stroom aan reacties uit heel Heerenveen omtrent hardrijders

HEERENVEEN - Er is op de Facebookpagina van de Heerenveense Courant flink wat commotie ontstaan na de ingezonden brief die Henry Wijngaarden stuurde omtrent de in zijn ogen veel te hoge snelheid door automobilisten op de Frederik Hendriklaan in Heerenveen.

Er is op de Facebookpagina van de Heerenveense Courant flink wat commotie ontstaan na de ingezonden brief die Henry Wijngaarden stuurde omtrent de in zijn ogen veel te hoge snelheid door automobilisten op de Frederik Hendriklaan in Heerenveen.

Hij en zijn straatgenoten zijn volgens Wijngaarden „dagelijks verbaasd door auto’s die door de straat racen.” Ter plekke is 30 kilometer per uur de maximum snelheid. Maar 80 kilometer per uur is volgens hem „zeker geen uitzondering. Ik heb de gemeente Heerenveen gemaild en die heeft dit doorgezet naar de juiste afdeling. Ze zouden er binnen zes weken op terugkomen, geen reactie. Op een buurtborrel werd geconcludeerd dat er eerst een verschrikkelijk ongeluk moet gebeuren, wil de gemeente wat doen.”

De brief leverde een stroom aan reacties op uit heel Heerenveen.

Onder andere de Fok, de Mauritslaan, de Sallandlaan, de Compagnonstraat/Van Dekemalaan, de Burgemeester Falkenaweg en de Haskeruitgang werden betiteld als racebanen.

Volgens de reacties moeten ook buurtbewoners zichzelf achter de oren krabben of zij ook zelf niet te hard rijden. Daarnaast wordt het optreden van de gemeente en politie gelaakt.

Handtekeningenactie

Ook wordt zelf actie ondernomen. Zo is aan de Haskeruitgang een handtekeningactie gehouden. Die is aangeboden aan de gemeente.

De gemeente komt, zo valt te lezen op Facebook, na het zomerreces met een reactie. Ook wordt de zaak met de omwonenden besproken.

Reageren?

Wij als Heerenveense Courant zijn benieuwd hoe het bij u in de straat of wijk is gesteld met de verkeersveiligheid. Dat geldt ook voor parkeeroverlast.

U kunt reageren via hrv@ndcmediagroep.nl onder vermelding van: ‘Verkeerssituatie’. Wij inventariseren de reacties en gaan er vervolgens als krant mee aan de slag.

Vragen? Dan kunt u bellen naar 06-17 242 223.

(Tekst Jitze Hooghiemstra)