INGEZONDEN | ‘Er zal eerst een verschrikkelijk ongeluk moeten gebeuren wil de gemeente wat doen aan de racebaan Frederik Hendriklaan’

HEERENVEEN - Henry Wijngaarden stuurde een ingezonden brief met de in zijn ogen veel te hoge snelheid door automobilisten op de Frederik Hendriklaan in Heerenveen.

Hij en zijn straatgenoten zijn volgens Wijngaarden „dagelijks verbaasd door auto’s die door de straat racen.” Ter plekke is 30 kilometer per uur de maximum snelheid. Maar 80 kilometer per uur is volgens hem „zeker geen uitzondering.”

Hieronder de ingezonden brief.

Ik heb de gemeente Heerenveen gemaild en die heeft dit doorgezet naar de juiste afdeling. Ze zouden er binnen zes weken op terugkomen, geen reactie

Laatst tijdens de buurtborrel met een gezin of 12 was het het onderwerp van gesprek. Het grote nadeel van wonen aan deze straat. De conclusie was dat er eerst een verschrikkelijk ongeluk moet gebeuren wil de gemeente wat gaan doen.

Ook buurtgenoten hebben in verleden gebeld, gemaild (die van het eerste uur 14 jaar geleden). Men heeft een paar keer een politieagent laten laseren alleen in weekend of tijdens vakantie.

Onze buurman met zoontje van 3 is laatst bijna van de fiets gereden. Onze zoon van 4 durft niet meer te fietsen en naar zijn school gaan we binnendoor.

Ook de Mauritslaan heeft hiermee te maken en SKW is inmiddels wel een serieuze wijk van Heerenveen aan het worden.

De hulp van de gemeente hebben we opgegeven.

(Tekst en foto’s Henry Wijngaarden)