Rob Hendriks en Piet Vollaard brengen projecten ecotect Louis Le Roy in kaart

HEERENVEEN - Alle projecten waar ecotect Louis Le Roy (1924-2012) uit Oranjewoud in binnen- en buitenland betrokken bij is geweest worden in kaart gebracht.

De initiatiefnemers ervan zijn de architecten Rob Hendriks van DAAD Architecten in Beilen en Piet Vollaard uit Rotterdam.

Beide architecten zijn al jaren bekend met het werk van Le Roy. Vanmiddag hebben zij een bezoek gebracht aan de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden. Het aanleggen van de tuin was de eerste opdracht die Le Roy uitvoerde in de openbare ruimte. De gemeente Heerenveen had daarmee een primeur.

De bekendste projecten van Le Roy zijn de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen en in de Groningse wijk Lewenborg. Ook voerde hij projecten uit in Leeuwarden (bij de Regenboogkerk), Utrecht (Sjanghaipark), Rotterdam (wijktuin Ommoord), Brussel (Woluwe) en Parijs (Cergy-Pontoise).

Boekvorm en website

Daarnaast zijn er nog tal van (particuliere) initiatieven die min of meer onbekend zijn. Het idee is om de inventarisatie op termijn in boekvorm uit te geven. Daarbij wordt ook gezocht naar historisch en actueel fotomateriaal van de betreffende projecten.

Daarnaast komt er een website waarop mensen projecten kunnen aanmelden.