Skûtsje Journaal weer te zien bij omroep MAX

HEERENVEEN - Omroep MAX besteedt vanaf zaterdag 4 augustus opnieuw aandacht aan het skûtsjesilen.

Twee weken lang ziet de kijker wedstrijdverslagen en reportages van het SKS kampioenschap skûtsjesilen in Friesland. Het Skûtsje Journaal is van zaterdag 4 tot en met vrijdag 17 augustus elke dag live te zien op NPO 1.

Na de reeks uitzendingen in 2017, slaan Omroep MAX, Omrop Fryslân en de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen opnieuw de handen ineen. MAX-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het Skûtsje Journaal.

In het programma zijn er onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar van Eelke Dykstra. Hij is schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen.

Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skûtsjes die meevaren in het kampioenschap. Te gast aan boord bij Carrie ten Napel zijn onder anderen Hans Wiegel, Ireen Wüst, Foppe de Haan en Miranda van Kralingen.

In de week voorafgaand aan de start van de wedstrijd, kijkt MAX Vandaag in samenwerking met Omrop Fryslân naar de verschillende functies gerelateerd aan het skûtsjesilen. De reportages verschijnen van maandag 30 juli tot en met zaterdag 4 augustus op MAX Vandaag.

Naast de Skûtsje Journaals op televisie, zijn de wedstrijden van het skûtsjesilen vanaf zaterdag 4 augustus ook dagelijks te volgen via de livestream op MAX Vandaag.

Uitzendingen

Zaterdag 4 augustus om 19.00 uur op NPO 1, en maandag 6 tot en met vrijdag 17 augustus om 17.25 uur op NPO 1 (met uizondering van de zondagen).