INGEZONDEN | ‘Als de weersomstandigheden normaal zijn hoor je Vitens niet om zuinig te zijn met water, wat ook dan belangrijk is’

HEERENVEEN - De heer De Jong uit Heerenveen stuurde een ingezonden brief omtrent het zuinig aandoen met water, zoals Vitens adviseerde.

Juist nu met de droogte is dat volgens De Jong enigszins terecht. ,,Echter als de weersomstandigheden normaal zijn, hoor je de vraag niet om zuinig aan te doen met water, wat ook dan belangrijk is.”

Hieronder de ingezonden brief

Op de voorpagina van FD lees je niet alleen de grote watervraag en de angst dat iets mis gaat en de solidariteit van de burgers, het belangrijkste in dat artikel is de klaagzang over de kilometers leiding uit de jaren zestig die erg kwetsbaar zijn.

Vitens laat na om deze leidingen te vervangen. Ook zonder droogte kunnen deze kapot gaan. Blijkbaar moet dat eerst gebeuren. Dan worden leidingen vervangen en gaan de tarieven omhoog.

Niet ingespeeld op watertekort in Heerenveen, oorzaak bij de zuivelindustrie, boeren en burgers neerleggen, dat is beschuldigend en onjuist. Vervang de oude leidingen!

(Tekst D. de Jong, Heerenveen)