Profwielrenster Aafke Soet uit Heerenveen geeft startsein BinckBank Tour

HEERENVEEN - De 20-jarige profwielrenster Aafke Soet uit Heerenveen geeft maandag 13 augustus het startschot voor de Binckbank Tour. Die start om 12.20 uur op de Abe Lenstra Boulevard.

Soet, een nichtje van oud-wielerprof Eddy Schurer, rijdt sinds dit jaar voor WNT Pro Cycling Team. Zij kwam over van de Limburgse formatie van Parkhotel Valkenburg-Destil. Het internationale Britse vrouwenteam WNT Pro Cycling Team werd in 2014 in Sheffield opgericht.

Rondom de start die voor het eerst plaatsvindt in Heerenveen zijn er verschillende activiteiten. De Abe Lenstra Boulevard en enkele parkeerterreinen zijn dan gedeeltelijk afgesloten.

De eerste etappe gaat in een lus door de gemeente Heerenveen. De route wordt niet afgesloten voor het verkeer. Motoragenten zorgen ervoor dat de wielrenners veilig kunnen passeren.

Route eerste etappe

De etappe is 177,3 kilometer en gaat door De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân naar Bolsward. Onderweg komen de renners ook door Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, IJlst en Sneek.

De route brengt wielrenners achter de koersauto aan richting de officiële start op de Nije Leane. Ze fietsen vervolgens via Grootwijngaarden naar Langezwaag, Jonkersland, Bontebok, Nieuwehorne, Mildam, Oudeschoot en weer naar Heerenveen. Bij het Abe Lenstrastadion is vervolgens een tussensprint. Vervolgens vertrekken de wielrenners via de Weinmakker en de Nije Fjildwei naar Oudehaske in de gemeente De Fryske Marren.

De BinckBank Tour werd vorig jaar een prooi voor Girowinaar Tom Dumoulin.

Gevolgen omwonenden

Voor omwonenden geldt op de dag dat de koers start dat de Abe Lenstra Boulevard is afgesloten. Ook verschillende parkeerplaatsen zijn niet beschikbaar. Ter plekke wordt de omleidingsroute aangegeven.

Daarnaast is de rest van het parcours afgesloten als de wielrenners passeren. Meerijdende motoragenten geven ter plekke aan wanneer de weg even afgesloten wordt zodat de wielrenners kunnen passeren.