FOTO’S | Autocoureur Aaron Terpstra uit Mildam scherpt baanrecord aan in laatste race voor zomervakantie, dag eindigt in mineur door flinke crash

MILDAM/LELYSTAD - Autocoureur Aaron Terpstra uit Mildam heeft afgelopen weekend in Lelystad bij de laatste race voor de zomervakantie het baanrecord aangescherpt.

De finale rijden zat er later niet in vanwege een flinke crash. Behalve schade aan de auto, liep hij zelf geen grote averij op.

Hieronder een door het team van Aaron Terpstra zelf ingestuurd verslag.

Na zijn geweldige race in juni in groot Engels gezelschap liet de Mildammer zijn talent zien en vloog (figuurlijk) over de baan en was ongrijpbaar voor de Engelse en overige Nederlandse rijders. Het baanrecord aangescherpt en rondetijden welke 0,001 seconden van elkaar verschilden.

Afgelopen weekend vloog de Mildammer letterlijk over de baan. De eerste manche eindigde Aaron als derde en miste de auto zijn gebruikelijke snelheid.

In de tweede manche ging het in ronde 6 compleet fout. Op het rechte stuk werd Terpstra in de zijkant aangetikt en vervolgens gelanceerd. Aaron sloeg 5 maal over de kop voordat de auto tot stilstand kwam. De race werd direct stil gelegd en baanmedewerkers, brandweer en ambulance waren binnen enkele seconden bij de stockcar.

Onderzoek

Na grondig onderzoek op de baan en in de ambulance verscheen Aaron een half uur later met een grote glimlach op zijn gezicht weer bij zijn team. Hij wilde graag de finale nog rijden, maar realiseerde zich kijkend naar zijn wagen dat dit niet mogelijk was. Behalve spierpijn en een kneuzing van hand en vingers is de jonge raceduivel ongeschonden uit de strijd gekomen.

Voor het team rest drukke weken. Er wordt met man en macht geprobeerd de auto gereed te krijgen voor training op 14 augustus om vervolgens dezelfde week af te reizen naar Schotland en Engeland om daar aan de start te verschijnen. Hier hoopt Aaron een vervolg te geven aan zijn prachtige races in Engeland van april en juni.

Zie ook de Facebookpagina van Aaron Terpstra.