Galerie Mildam toont aquarellen Tineke Noordzij

MILDAM - Galerie Mildam toont van zondag 5 augustus tot en met 5 oktober schilderijen van de Rotterdamse kunstenares Tineke Noordzij.

Noordzij haar grote passie is beweging schilderen. Zij houdt vooral van dans schilderen. Vaak schildert zij, terwijl zij meedanst.

De expositie in Galerie Mildam bestaat grotendeels uit aquarellen over Oranjewoud. Toen Noordzij in de winter van 2017 vanuit Rotterdam in Friesland aankwam, raakte zij naar eigen zeggen diep onder de indruk van de schoonheid van Friesland. ,,De schoonheid die ik ervoer, wil ik graag de bezoekers overbrengen.”

Tijdens de opening van de expositie op 5 augustus is Noordzij ook aanwezig. Zij schildert of tekent dan desgewenst een portret. Dat duurt ongeveer vijftien minuten. Daarnaast is de kunstenares op 15 en 16 september in de galerie aanwezig om te portretteren.

Galerie Mildam is gevestigd aan de Schoterlandseweg 37 in Mildam. De openingstijden zijn van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. In augustus is de galerie ook open op donderdagmiddag.