FOTO’S | Warme jubileumeditie brommersprint Jubbega vastgelegd met drone

JUBBEGA - Voor de dertigste en tevens laatste keer is zaterdag de brommersprint gehouden in Jubbega.

Harry Posthuma maakte prachtige foto’s met een drone van het gratis evenement aan de P.W. Janssenweg.

Het programma was dit jaar voor de gelegenheid verder uitgebreid. Zo werd oud-rijders de mogelijkheid geboden om hun machines nog eenmaal van stal te halen, om mee te strijden in een speciaal hiervoor gemaakte klasse.

Ook waren er weer diverse vertrouwde onderdelen, zoals de: grasbaanrace, oldtimerrit, kindermiddag met quad-baan en de brommersprint/scootersprint.

De laatste brommersprint leverde daarnaast een nieuw baanrecord op. Het snelste rondje ging in precies 5.40 seconden. Zoals zo vaak in de afgelopen dertig jaar kroonde Klaas Oosterbos zich weer als dagsnelste in het voor deze editie speciaal opgezette oud-deelnemers klassement.

Feestterrein

Ook was er een feestterrein, met daarop een tent. Daarin was een expositie te zien over dertig jaar brommersprint. De expositie was samengesteld door het documentatiecentrum Jubbega.

Ook een aantal ‘sprintmonsters’ van het eerste uur zijn waren zien, evenals archiefmateriaal dat door oud deelnemers ter beschikking was gesteld.

Muziek

De dag werd afgesloten met een optreden van Murk Aukema, Sano en Danis, Zie Maar en Dawn of Day met gastzangeres Hilde de Jong.

Voor uitslagen zie brommerevenementjubbega.nl.