Openingsexpositie fotografe Laura Hospes in onlangs geopende AFSLAG BLV verlengd tot half september

HEERENVEEN - De openingsexpositie van fotografe Laura Hospes in de onlangs geopende AFSLAG BLV aan de Minckelersstraat 11 wordt verlengd tot en met 16 september.

De expositie in de dependance van Museum Belvédère in de Heerenveense School is geheel gewijd aan de indringende fotoserie ‘I Survived Another Day’. Hospes portretteerde zichzelf daarbij gedurende een periode van ernstige depressie.

Hospes registreerde pijnlijk direct de fysieke schade die ze zichzelf toebracht en haar uitzichtloze wanhoop, maar uiteindelijk ook haar herstel en herwonnen levenslust.

De kunstenares ontving meerdere prijzen voor haar werk en geldt als één van de meest veelbelovende jonge fotografen van dit moment.

Directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère: ,,We hebben voor haar werk gekozen om de hoge kwaliteit van de fotografie, de technische perfectie en de manier waarop ze zichzelf in beeld durft te brengen. Het is relevante fotografie met een indringend verhaal van wanhoop naar hoop.”

Samenwerking

AFSLAG BLV is een initiatief van Museum Belvédère en markeert de samenwerking met de gemeente Heerenveen, stichting de Heerenveense School en Museum Heerenveen.

Rondom LF2018 worden er tentoonstellingen gehouden, met het accent op aanstormend talent. De programmering wordt financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

AFSLAG BLV is open van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Er geldt entree. Een museumjaarkaart is er niet geldig.