FOTO’S | Werkzaamheden Valeriaan vorderen gestaag

HEERENVEEN - De werkzaamheden om de asfaltlaag van de Valeriaan te vervangen vorderen gestaag.

Het werk begon op 4 juni. Tot en met 5 oktober geldt een wegafsluiting. In die periode vervangt aannemer Schagen in opdracht van de gemeente Heerenveen ook de bestrating van de aanliggende tegelpaden en van onder andere de parkeerstroken.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden worden de wegvakken om beurten afgesloten.

Van 4 juni tot en met 13 juli is er in fase één gewerkt aan het gedeelte Valeriaan vanaf de Ratelaar tot en met de kruising met de Scheerling.

In fase twee is het gedeelte Valeriaan vanaf de kruising Scheerling tot de Kattebos aan de buurt. Dat werk staat gepland voor de periode van 16 juli tot en met half september.

Daarnaast worden ter plaatse van de kruising met de Dotterhof en Sterrekroos worden na de bouwvak verhoogde plateaus aangelegd.

In de bouwvak van 6 tot en met 24 augustus wordt er niet gewerkt.

Hoogteverschil

De bestrating is door de jaren heen verzakt. Door het herstraten kan de bestrating volgens de gemeente hoger komen te liggen dan het pad of oprit op van woonerven. ,,Dan zorgen wij voor een goede aansluiting over een lengte van één meter.

Tijdens de werkzaamheden worden huisvuilcontainers ook geleegd. De container kan net als anders aan de straat worden gezet.