Kunstlokaal NO8 houdt zomertentoonstelling Jubel omtrent jubileum

JUBBEGA - Kunstlokaal NO8 aan de Schoterlandseweg 55 in Jubbega houdt van 4 tot en met 19 augustus de zomertentoonstelling Jubel.

Daarnaast wordt de honderdste verjaardag gevierd van de rijksmonumentale school, gebouwd door rijksbouwmeester J.A.W. Vrijman en in 1918 geopend als school NO8.

Het kunstlokaal nam tien jaar geleden haar intrede in het huidige onderkomen. Dat wordt gevierd met een tentoonstelling van bijna alle kunstenaars die in de afgelopen jaren aan een van de duo-exposities of aan de laatste zomertentoonstellingen deelnamen.

Ook zijn enkele werken van kunstenaars te zien die binnenkort worden getoond in een duotentoonstelling.

In totaal zijn werken van eenenzestig kunstenaars te zien. De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Opening

De tentoonstelling wordt op 4 augustus om 15.00 uur geopend met een voordracht van schrijver Hans Muiderman. Hij opende in 2011 ook de eerste zomertentoonstelling. Daarnaast is er muziek van viloist Marcel Prins uit Birdaard.

Vanaf 18.00 uur kan tegen betaling worden meegegeten. Aanmelden hiervoor kan tot 1 augustus via kunstlokaalno8@alles-kan.info.

Buffet

De tentoonstelling wordt afgesloten op 19 augustus vanaf 18.00 uur. Dat gebeurt met een gezamenlijk buffet.

Iedereen die dan wil mee-eten, kan zelf lekkers meebrengen. Muziek is er dan door Egbert de Jong uit Jubbega op akoestische gitaar.