FOTO’S | Vele duizenden bezoekers zien SC Heerenveen winnen van Kayserispor en zijn getuige van heropening Feansjop op zonnige en gezellige Feandei

HEERENVEEN - De FeanDei van SC Heerenveen in en rond het Abe Lenstra Stadion is ook nu weer massaal bezocht door fans en geïnteresseerden van heinde en verre.

Tijdens de open dag die begon om 14.00 uur waren er ook nu weer activiteiten voor jong en oud. Zo waren er tussen 14.00 en 16.00 uur in en rondom het Abe Lenstra stadion activiteiten voor de jonge fans. Ook werd de verbouwde en uitgebreide Feansjop geopend.

Ook werd een oefenwedstrijd gespeeld tegen Kayserispor. Die werd gewonnen met 2-1. Sam Lammers zette SC Heerenveen na ruim een half uur op voorsprong. Hij schoot raak na een mooie combinatie over de linkerkant tussen Arber Zeneli en de opgekomen back Kik Pierie: 1-0. Het betekende de eerste goal van de beoogde nieuwe aanvalsleider in het Abe Lenstra Stadion.

Bij rust zou de stand uiteindelijk 1-1 zijn. Warner Hahn was op slag van rust kansloos toen een schot van Turuc via de binnenkant van de paal binnen rolde.

Tien minuten voor tijd bracht trainer Jan Olde Riekerink Henk Veerman in de ploeg. De spits, die doelpuntenmaker Lammers verving, liet meteen zien waarom hij in het veld werd gebracht. Drie minuten later schoot hij de 2-1 tegen de touwen. Dat bleek ook de winnende te zijn.

Hoewel de gratis wedstrijd in de smaak viel, volgde het hoogtepunt na het duel in de vorm van de jaarlijkse handtekeningensessie.

(Foto’s Max van Gelder)