FOTO’S | Plannen voor dagbesteding Zorg- Kinderboerderij Ten Woude binnen park Ten Woude toegelicht

HEERENVEEN - Karin Brandsma en haar zus Gerrie van der Meer hebben vrijdagmiddag de plannen ontvouwd voor de dagbesteding Zorg- Kinderboerderij Ten Woude die zij willen openen binnen park Ten Woude in Heerenveen.

De plannen werden toegelicht tijdens een activiteit in Park Ten Woude, waarbij ook kinderactiviteiten waren.

Brandsma en Van der Meer hopen de dagbesteding eind dit jaar te openen. Die komt in een gebouw aan het begin van de dierenweide, aan de kant van de tennisbaan.

Een deel van de dierenweide wordt door de dagbesteding gebruikt en wordt ingericht worden met een gebouw, terras, moestuin en een grasveld.

,,Hoe eerder we voldoende aanmeldingen des te eerder zullen we waarschijnlijk kunnen starten”, zegt Brandsma. Zelf deed zij ervaring op als persoonlijk begeleidster binnen de woonbegeleiding. ,,Ik heb veel ervaring in de omgang en begeleiding met personen met een verstandelijke beperking, met personen met een vorm van autisme en personen met psychische ziektebeelden.”

Het terrein waarop de dagbesteding komt, is tijdens openingsuren van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur ook toegankelijk voor bezoekers van het park. Via het terrein kunnen bezoekers bovendien bij de dieren in de weide rondlopen.

Dierenverzorging

Samen met de mee-werkers neemt de dagbesteding onder andere de verzorging van de dieren op zich. Wel zijn de openingstijden in het begin volgens Brandmsa afhankelijk van het aantal mee-werkers.

Brandsma: ,,De mee-werkers zijn personen met een verstandelijke beperking, lichte lichamelijke beperking, met een vorm van autisme, met psychische- of burn-out klachten, met een lichte vorm van dementie of andere geheugenproblemen en personen met niet-aangeboren-hersenletsel komen in aanmerking om bij ons op de zorg- kinderboerderij dagbesteding te volgen.”

Zie ook www.zorg-kinderboerderijtenwoude.nl.

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)