FOTO’S | Eerste huizen nieuwbouw Accolade al verhuurd, werk naar verwachting begin 2019 gereed

HEERENVEEN - De huizen die Accolade laat bouwen aan de Kempenaerssingel in Heerenveen krijgen meer en meer vorm.

De eerste huizen zijn er al verhuurd. Dat geldt ook voor de Sieger van der Laanstraat en de Van Dekemalaan.

Accolade werkt met de gemeente Heerenveen samen aan een omvangrijke wijkvernieuwing in Heerenveen Centrum-West.

De verhuurder heeft in deze wijk zevennegentig woningen uit 1921 en 1948. Inmiddels zijn vierendertig woningen gerenoveerd. De overige drieënzestig woningen worden gesloopt. Daar komen zeventig nieuwbouwwoningen voor terug.

De woningen die worden vervangen door nieuwbouw zijn de nummers 6 tot 20 aan de Van Dekemalaan 6 tot20, de nummers 2 tot 38 en 74 tot 96 aan de Sieger van der Laanstraat en de nummers 1 tot 47 aan de Kempenaerssingel.

Woningtype

,,We bouwen betaalbare woningen in twee woningtypes”, aldus Accolade. ,,Dat zijn sociale huurwoningen die onder de huurtoeslaggrens vallen.”

De kale huurprijs van deze woningen is 597,30 euro. Dat is exclusief servicekosten. De huizen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Ze krijgen: twee slaapkamers, HR+ glas, vloerverwarming en zonnepanelen. Ook komt er een tweede toilet op de verdieping.

Begin 2019

Het werk startte in april met de bouw van de eerste vijfenveertig woningen. Naar verwachting zijn de woningen begin 2019 klaar om bewoond te worden.

Mensen waarvan hun woning in een van deze straten is gesloopt, hebben recht om terug te keren naar de nieuwe woning. Zij krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Het gaat dan om huurders die bij Accolade een huurcontract hadden voor onbepaalde tijd.

Verhuurd

De vijfenveertig al verhuurde woningen betreft twaalf woningen aan de Sieger van der Laanstraat (nummer 74 tot en met 96), tien woningen aan de Van Dekemalaan (nummer 6 tot en met 20A) en drieëntwintig woningen aan de Kempenaerssingel (nummer 1 tot en met 47).

Op een later moment volgen nog vijfentwintig woningen aan de Sieger van der Laanstraat.

(Foto’s Frank Vink)