FOTO’S | Afscheidsfilm groep acht CBS De Roerganger in Hollywoodstijl in première

HEERENVEEN - De kinderen uit groep acht van CBS De Roerganger hebben maandagavond afscheid genomen van hun basisschooltijd.

Dat gebeurde in De Bios met het in première gaan van hun eigen film. Als ware Hollywoodsterren arriveerden zij in een limousine.

Hieronder een door De Roerganger zelf ingestuurd verslag met foto’s.

Maandagavond 16 juli was het dan eindelijk zo ver: De afscheidsfilm van groep 8 van cbs De roerganger uit Heerenveen ging in première. Onder grote belangstelling van familie, vrienden en andere genodigden arriveerden de 27 sterren uit de film tussen 19.00 en 19.30 uur per limousine bij de Bios aan het Burg. Kuperusplein te Heerenveen.

Via een rode loper werden de filmhelden 1 voor 1, vergezeld van een luid applaus, verwelkomd door de bijna 200 aanwezige gasten. Na een glaasje champagne en een kort welkomswoord werd de film gestart.

Dit jaar hebben de kinderen en hun meester ervoor gekozen een heuse James Bond film te maken getiteld: James Bond back to school. Onder leiding van regisseur Henry Scheer uit Meppel werd de film al in April in 2 dagen opgenomen. Het scenario van de film komt uit de koker van Scheer, maar de kinderen mochten dit zelf aanpassen en veranderen zoveel ze dat wilden. Dat hebben ze dan ook naar hartenlust gedaan.

In de film gaat James Bond, samen met 2 agenten in opleiding, tijdens zijn vakantie terug naar zijn oude basisschool. Daar aangekomen valt hij van de ene verbazing in de andere. Niks is meer wat het was, zelfs zijn oude meester Derrick is veranderd in ene juf Dirkje.

Wat James niet weet is dat zijn grote tegenstander (Evil Redmer) hem op het spoor is. Deze slechterik stuurt zijn “badgirls” en zijn leger achter Bond aan. Dit leidt tot enkele spectaculaire scenes in en om het schoolgebouw van de Roerganger. James kan gelukkig rekenen op steun van zijn uitvinders Q1 en Q2. Zij hebben enkele ingenieuze uitvindingen gedaan die James goed kan gebruiken.

Toen de film afgelopen was werden de groep 8-ers bedolven onder een daverend applaus, wat minutenlang aanhield. De mensen in de zaal waren onder de indruk van de acteerprestaties van deze jonge helden. Na deze mooie blijk van waardering werden er nog 10 minuten aan bloopers vertoond, wat tot veel hilariteit onder de kinderen en gasten leidde.

Tot slot hielden alle acteurs nog een afscheidsspeach en werden ze voorzien van meerdere cadeautjes. Om 21:30 uur zat de avond er alweer op en keerden de filmsterren en gasten met een zeer tevreden gevoel terug naar huis.