FOTO’S | Werkzaamheden Breedpad uitgesteld tot januari 2019, aanpak Gedempte Molenwijk ligt op schema

HEERENVEEN - Na een onderwaterinspectie door duikers zijn gebreken ontdekt aan de kademuur bij het Breedpad.

De gebreken zijn ontstaan door de zware regenval in juni. Voordat het werk aan het Breedpad start, moet eerst de kademuur worden hersteld. Daarvoor moet eerst een vergunning worden aangevraagd.

De verwachting is dat het straatwerk aan de kade en de herinrichting van het Breedpad half januari 2019 van start kan gaan. Het straatwerk duurt ongeveer een maand. De herinrichting van het Breedpad duurt ongeveer vijf weken.

Ondertussen is aannemer Joost Visser druk aan het werk op de Gedempte Molenwijk. In overleg tussen de aannemer en de omwonenden is daarbij gevraagd het aanbieden van containers te regelen. Dat geldt ook voor de bevoorrading van winkels en bedrijfspanden.

‘In augustus afgerond’

De werkzaamheden aan de Gedempte Molenwijk zijn naar verwachting afgerond op 6 augustus. Wel kan het volgens de gemeente Heerenveen zo zijn dat de led armaturen later worden geplaatst.

Er komt niet alleen meer groen en verlichting. Ook wordt meer ruimte gecreëerd voor voetgangers, fietsers en automobilisten. Daarnaast wordt een aantal gebieden ingericht als pleinen.

(Foto’s Max van Gelder)