FOTO’S | Maatjesproject Caleidoscoop van start

HEERENVEEN - Het maatjesproject van Caleidoscoop voor Heerenveen is deze week gestart.

Het is één van de vijf projecten die Hart voor Heerenveen, mediator bij maatschappelijk ondernemen, heeft gevonden. Daarbij wordt ook de hulp van medewerkers van de Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland ingezet.

De medewerkers maken zich sterk voor maatschappelijke thema’s in de regio. Zoals voor perosnen die extra hulp en aandacht kunnen gebruiken.

In juni zijn de eerste vrijwilligersprojecten met uitgevoerd. Een groep Rabobankmedewerkers heeft toen de Beleeftuin van Meriant in Wolvega opgeknapt en de zolder van het Logeerhuis in Heerenveen gesausd.

Talant

Komende week staat er een uitstapje voor mensen met een verstandelijk beperking via Talant op het programma en een bezoek aan een melkveehouderij met dertig statushouders via Vluchtelingenwerk. Het doel is wandelen en een praatje maken met mensen die zich daar goed bij voelen.

Na de zomervakantie zetten de medewerkers zich in voor de opbouw van de Zomerspelweek. In september wordt de Beleeftuin in Wolvega officieel geopend. Voor die tijd wordt er door tien medewerkers van de Rabobank schoongemaakt, onkruid gewied en worden bloemetjes geplant.

In het najaar steken de medewerkers van de bank opnieuw hun handen uit de mouwen. Dan voor andere maatschappelijke klussen.