Zuivelhoeve Heerenveen ‘mokertrots’ op tweede plaats bij landelijke verkiezing

HEERENVEEN/TWEKKELO - De Zuivelhoeve uit Heerenveen van Anton Klapwijk en Willie Oranje is maandagavond als tweede uit de bus gekomen bij de verkiezing beste Zuivelhoeve van Nederland. Winnaar werd de Zuivelhoeve Meppel.

De Zuivelhoeve in Leeuwarden, ook eigendom van Klapwijk en Oranje, werd derde. Vorig jaar werd die vestiging winnaar van de verkiezing. In totaal zijn er drieënzestig Zuivelhoeve winkels.

De prijs werd uitgereikt bij een melkfabriek van Zuivelhoeve in Twekkelo, nabij Hengelo. Die zit in een voormalige boerderij en levert de toetjes aan de vestigingen. Bij de verkiezing werd gelet op zaken als: klantvriendelijkheid, service, assortiment en of de winkel schoon is.

Mystery shoppers en een vakjury bezochten vervolgens alle Zuivelhoeve winkels om hen te boordelen op de diverse punten.

‘Fel op steeds verbeteren’

,,We zijn nog geen jaar open in Heerenveen en krijgen nu al een prijs. Daar zijn we samen met ons geweldige team ‘mokertrots’ op”, zegt Klapwijk, die zich kan vinden in de aandachtspunten voor de verkiezing. ,,Wij zijn er zelf dan ook fel op de Zuivelhoeve in Heerenveen en Leeuwarden telkens te verbeteren.”

De prijs bestond uit een aantal kazen. Die worden verkocht aan klanten. ,,Met de opbrengst ervan willen we een dagje uit met de medewerkers uit Heerenveen en Leeuwarden, omdat we samen een team zijn. Waarschijnlijk gaan we naar een kaas- en bierproeverij in Groningen. Ook gaan we met zijn allen barbecueën bij ons in de tuin.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)