FOTO’S | Aafje Dijkhuizen neemt afscheid bij Posthuis Theater

HEERENVEEN - Aafje Dijkhuizen heeft vrijdagavond afscheid genomen als coördinator bedrijfsvoering bij het Posthuis Theater in Heerenveen.

De inwoonster van De Knipe vervulde die functie de afgelopen vijftien jaar en gaat nu met pensioen.

In totaal werkte de oorpsronkelijk uit Rotterdam afkomstige Dijkhuizen achtentwintig jaar voor het Posthuis Theater. „Officieel kon ik op 7 november met pensioen”, zegt de 65-jarige Dijkhuizen, die op die datum 66 jaar wordt. „Ik had nog een aantal vrije dagen tegoed. Om die reden kon ik na het einde van dit theaterseizoen met pensioen.”

Bij het afscheid waren ongeveer honderd personen aanwezig. Met muziek, dans en een gezellig samenzijn werd het afscheid gevierd. Onder andere de dochter van Dijkhuizen trad op. Zij zong en speelde op een fluit. Terwijl d eman van Dijkhuizen op accordeon speelde.

‘Geweldig feest’

„Het was een geweldig afscheid. Wel heb ik het zelf georganiseerd, omdat ik dingen graag zelf doe. Ik heb met iedereen die aanwezig was een hele leuke avond gehad.”

Ondertussen kijkt Dijkhuizen al over haar pensioen heen. Terugkeren als vrijwilliger in het theater zal zij niet doen. „Wel zal ik als toeschouwer van de partij zijn. Verder hou ik erg veel van wandelen, tuinieren, knutselen en vooral van genieten. Een ding weet ik zeker. En dat is dat ik mij niet snel zal vervelen.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s Max van Gelder)