Met opening Juf Boeremaplein gaat langgekoesterde wens Akkrum en Nes in vervulling

AKKRUM - Wethouder Broekhuizen van de gemeente Heerenveen opent zaterdag 14 juli het Juf Boeremaplein aan de Jokwei in Akkrum.

Het Juf Boeremaplein moet een plek worden van verbinding waar jong en oud elkaar ontmoet en met plezier beweegt. Het plein bestaat uit: een skeelerbaan, een playcourt die in de winter kan worden omgetoverd tot een ijsbaantje, een veldje met bootcampattributen en toestellen voor jong en oud.

Met de opening van het Juf Boeremaplein komt een wens van inwoners uit Akkrum en Nes uit. De laatste vijf jaar is daarbij achter de schermen door Plaatselijk Belang Akkrum/Nes samen met inwoners hard gewerkt aan plannen maken, fondsen werven en mensen enthousiasmeren en enthousiast houden.

Sloop

Nadat de voormalige Juf Boeremaskoalle werd gesloopt, bood de locatie een lege aanblik. ,,Voor Plaatselijk Belang was wel duidelijk dat we hier iets mee moesten. In een enquête is dorpsbewoners gevraagd naar hun mening. Ook is gevraagd wie betrokken wilde worden bij de planvorming.”

Het uiteindelijke plan is bedacht door de dorpsbewoners zelf. Voor de realisatie was Plaatselijk Belang afhankelijk van subsidies en sponsoren.