Vrijheid vlinder ervaren op Butterfly Beach Party

HEERENVEEN - Dansen, loungen en genieten van wereldse muziek en heerlijk eten bij de diverse aanwezige foodtrucks.

Dat is mogelijk tijdens de tweede editie van de Butterfly Beach Party op zaterdag 14 juli vanaf 15.00 uur op het strand nabij Heerenveen in natuur- en recreatiegebied De Heide.

Het belooft opnieuw een zwoel festival te worden, waar het vrije leven van een vlinder centraal staat en dat voor jong en oud toegankelijk is. De organisatie, die vorig jaar tijdens de eerste editie al ruim 1600 bezoekers trok, is in handen van de Stichting Butterfly Beach Party. Deze Heerenveense vriendengroep wil dat Heerenveen wordt genoemd als het gaat om waterrecreatie, een festivalgezicht krijgt en dat dit evenement iedere jaar in de agenda staat.

Naamgever

De ogenschijnlijk altijd dansende vlinder, de naamgever voor dit festival, staat symbool voor onder andere: vrijheid, liefde, lichtheid en vreugde, maar ook voor de kortstondigheid van het leven.

Deze wetenschap is de inspiratie geweest voor de samenstelling van dit zomerse festival. In een sfeer, zoals die ook bekend is van bijvoorbeeld de bekende strandfeesten met cocktails, ballonnen, lampionnen en de bamboe omlijste bars, kunnen bezoekers genieten van buikdanseressen, relaxen in de sisha lounge of losgaan in de silent disco.

Artiesten

Ook treden er op een tweetal podia op het strand van De Heide en het aansluitende eiland diverse artiesten op, die de aanwezigen niet stil laten staan. Het eilandpodium wordt voorzien van een dansvloer voor de salsa-, bachata- en merenguedansers.

Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse dansworkshops en kan er gedanst worden op de muziek van de band Rompe Cabeza en de dj die woonachtig is geweest in Havana en Santo Domingo, Padrino.

ZOotiMe

Op het strandpodium zijn onder andere optredens van de brassband La Negra, Trafassi van de hit ‘kleine wasjes, grote wasjes’, Men en Chery, DJ Jonas van de Vlugt en ZOotiMe. Deze laatste naam is geen onbekende in Heerenveen. De dj en producer uit Heerenveen heeft de afgelopen jaren zeker zijn sporen verdiend.

Met betrekking tot de dansvloer richt ZOotime zich vooral op het spelen van disco en funk, ritmes en buiten de hitparades gebleven pareltjes.

Zie ook www.butterflybeachparty.nl.