Leerlingen en docenten Friesland College brengen met steptocht duurzame manieren van vervoer onder de aandacht

HEERENVEEN - Dertig leerlingen van het Friesland College van de opleiding Zorg, Service en Welzijn maken vrijdag samen met vier docenten een tocht op een kickbike van Heerenveen naar Leeuwarden.

Met de 32,6 kilometer lange tocht op de grote steps willen de deelnemers hun medeleerlingen erop een ludieke manier op wijzen dat er ook schone, alternatieve en duurzame manieren van vervoer zijn.

De start van de steptocht is om 8.15 uur. Die is in Leeuwarden. De leerlingen worden dan met een elektrische bus eerst naar het Friesland College in Heerenveen vervoerd. Vervolgens is daar om 9.00 uur de start richting Leeuwarden.

De aankomst in Leeuwarden wordt verwacht om 13.30 uur. Tussendoor is er een pauzestop in Akkrum en Reduzum. De organisatie is in handen van docent Herman de Jong.

De tocht wordt afgelegd als konvooi. De groep wordt begeleid door drie bezemwagens, met EHBO’ers, proviand en water in de auto. Daarnaast zorgen politieagenten per fiets ervoor dat de groep overal veilig kan oversteken.