FOTO’S | Niets gevonden na bommelding bij SC Heerenveen, gebouwen Sportstad weer vrijgegeven

HEERENVEEN - De politie heeft niets aangetroffen na de bommelding die vanochtend is gedaan bij SC Heerenveen.

Ondertussen zijn de gebouwen van Sportstad Heerenveen weer vrijgegeven. Het Abe Lenstra Stadion wordt aan het begin van de middag vrijgegeven.

Uit welke hoek de bommelding komt, kan een woordvoerder van de politie nog niets zeggen. Ook over geruchten als zouden Cambuur-hooligans ervoor verantwoordelijk zijn, laat hij in het midden.

,,Wij gaan op geen enkel geluid of scenario in. Wij zijn druk bezig de afzender van de bommelding te achterhalen. Alles wat wij zeggen in dat opzicht zou daderinformatie zijn.”

Rondom het onderzoek naar diegene die verantwoordelijk is voor de bommelding worden recherches op de zaak gezet. „Hoeveel is nog niet bekend. Maar in elk geval zoveel als nodig is.”

Forum Cambuurfans

Op een forum van cambuurfans wordt ondertussen door menig supporter gehoopt dat de dreiging niet van Leeuwarder zijde komt.

Een enkeling denkt daar net iets anders over. Klik hier voor het forum.

Dreigtelefoontje

Er kwam dinsdag aan het einde van de middag een dreigtelefoontje binnen bij SC Heerenveen. Burgemeester Van der Zwan werd daarover ingeseind door de politie. Hij laat het commentaar over aan de politie.

SC Heerenveen zelf heeft voor dergelijke situaties een protocol klaarliggen. In overleg gaan met de politie en gemeente is daar onderdeel van. Dat wordt gedaan uit het oogpunt van veiligheid van medewerkers en bezoekers.

Dat de spelers van SC Heerenveen niet trainden, had niets met de bommelding te maken. Zij hadden al vrijaf na de gewonnen oefenwedstrijd in en tegen Stiens (0-12)

(Tekst Jitze Hooghiemstra