Verdachte situatie blijkt bommelding gericht aan SC Heerenveen

HEERENVEEN - De verdachte situatie van vanochtend rondom de Abe Lenstra Boulevard blijkt een bommelding die gericht was aan SC Heerenveen.

De politie heeft met speurhonden in en rond het stadion gezocht. Onbekend is of er iets is aangetroffen.

De melding kwam vanochtend in alle vroegte binnen. Vertegenwoordigers van Sportstad en Heerenveen kwamen al om 5.30 uur bijeen. Toen zijn de gebouwen ontruimd. Nog niet bekend is door wie, hoe en waarom SC Heerenveen is bedreigd. 

Op haar website meldde SC Heerenveen dat het stadion ‘tot nader order’ gesloten was. Directeur Luuc Eisenga was in alle vroegte naar het Abe Lenstra Stadion gekomen en stuurde het personeel naar huis. De politie controleerde bovendien of er niemand meer aanwezig was in het gebouw.

Voor de spelers had het geen gevolgen. Die hadden een dagje vrij na het met 0-12 gewonnen oefenduel in en tegen Stiens.

Dicht

Alle gebouwen van Sportstad Heerenveen en de Abe Lenstra Boulevard blijven voorlopig dicht. Ook het Friesland College moest dicht. Leerlingen kunnen inmiddels weer naar binnen. De school is vanaf de zuidkant te bereiken.

Lessen en eventuele examens gaan door, aldus de school. Wel zijn de eerste examens geannuleerd. ,,Die kunnen op een later moment worden ingehaald."