Ludieke inzamelingsactie Night of the Koemarkt gestart

HEERENVEEN - De organisatie van de Night of the Koemarkt is gestart met een ludieke inzamelingsactie.

Alle bezoekers van de zaterdagavond wordt daarbij gevraagd om een euro te doneren via deze link.

De actie is erop gericht om bezoekers ervan bewust te maken dat het jaarlijkse gratis feest toch niet geheel gratis is. „Want hoewel er sponsoren zijn en subsidie wordt gegeven, kost het evenement nog altijd geld”, zegt Carin Hoekstra namens de organisatie van Night of the Koemarkt.

‘Last van LF2018’

Het budget van de Night of the Koemarkt is twee tot tweeënhalve ton. Vanwege LF2018 kent het evenement volgens Hoekstra een lastig jaar en zijn er minder sponsoropbrengsten.

„Alles moet wel betaald worden. Van artiesten tot veiligheidsdiensten. Het is ook niet zo dat de gemeente Heerenveen alle kosten op zich neemt”, zegt Carin Hoekstra namens de organisatie van Night of the Koemarkt.

Volgens Hoekstra is de actie een serieuze noot achter een ludiek iets. ,,De inzameling is bedoeld om een het gat in het budget te dichten. Hoe groot dat is, is nog niet precies duidelijk. Wel is het zo dat wij alles zelf moeten betalen vanuit sponsoring. Daar willen met de ludieke actie de bezoekers op wijzen. De actie is er niet op gericht om bezoekers het evenement te laten betalen. Dat blijft hoe dan ook gratis.”

Donaties

Ondertussen hebben tal van bezoekers volgens Hoekstra al gedoneerd. ,,Sommigen doneren zelfs tien euro of meer. En het is geen verplichting, maar een vraag van onze kant. En die is puur gericht op berwustwording.”

Overigens krijgt de inzamelingsactie volgend jaar mogelijk een vervolg. Daarnaast denkt ook het Heerenveens UITfestival na over een soortgelijke actie. „Want ook dat festival is gratis en toch weer niet.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)