Sybe van der Meer: ‘Idee De Kleine Beurs komt van pakezegger’

HOORNSTERZWAAG - Ongeveer driekwart jaar nu bestaat de Kringloop- en outletwinkel De Kleine Beurs in Hoornsterzwaag. ,,Van onze klanten horen wij dat het een van de mooiste en netste kringloop- en outletwinkels is die zij kennen.”

Dat zegt eigenaar Sybe van der Meer, die tot voorheen Woninginrichting Sybe van der Meer runde in hetzelfde pand.

,,Ik ben nu 63 jaar en runde de winkel samen met mijn vrouw. We hebben nooit personeel gehad en deden altijd alles zelf. Ik kan nog wel met meubels sjouwen. Mijn vrouw wil ik dat niet meer aandoen.”

Het was een ‘pakezegger’ die Van der Meer voorstelde om te stoppen met de winkel en De Kleine Beurs te beginnen.

,,Dat sprak wel mij aan. Kringloopwinkel is het toverwoord van deze tijd. De naam zelf vond ik ook mooi. In 1984 zijn wij namelijk op tweehonderd vierkante meter gestart als Meubelhal De Kleine Beurs. Ongeveer twintig jaar geleden werd dat Woninginrichting Sybe van der Meer. De cirkel is dus weer rond.”

Netjes en overzichtelijk

Wat opvalt bij De Kleine Beurs aan de Schoterlandseweg 36-A in Hoornsterzwaag, is de netheid en overzichtelijkheid van de ongeveer duizend vierkante meter grote winkel.

,,Dat heeft denk ik te maken met onze achtergrond als woninginrichting. Zo hebben we geen tl-verlichting en ruikt het niet muf. In plaats daarvan is alles netjes uitgestald.”

Hoewel de etalage en de naam bij het betreden van het parkeerterrein meteen verraadt dat het een kringloop- en outletwinkel betreft, kunnen klanten er net als voorheen ook nog altijd terecht voor nieuwe meubelen. Die staan achterin de winkel uitgestald op ongeveer driehonderd vierkante meter.

Goede doel

Een deel van de opbrengst van De Kleine Beurs gaat overigens naar ouderenzorg in de regio.

,,Ik breng dan bij instanties zelf een cheque langs. Dat doe ik omdat ik normen en waarden erg belangrijk vindt en ouderenzorg mij aanspreekt. Bovendien ben ik van mening dat alle kleine dingen die je doet om elkaar te helpen kunnen bijdragen aan een mooiere en betere wereld."

Zie ook de Facebookpagina van De Kleine Beurs.