‘Met winnen Terras Top 100 Misset Horeca hebben we als ’t Gerecht laten zien dat ons hele pakket klopt’

HEERENVEEN - ’t Gerecht in Heerenveen is voor het eerst winnaar geworden van de verkiezing Terras Top 100 2018 van het vakblad Misset Horeca.

Dat is maandag bekendgemaakt op een bijeenkomst bij Brasserie Staverden in Staverden, de winnaar van 2017. Zie ook de video onder dit artikel.

Zowel mystery guests, de vakjury en de hoofdjury waren onder de indruk van ’t Gerecht tijdens diverse bezoeken. ,,Als hier ineens driehonderd gasten voor de deur staan, krijgen die alsnog één voor één een topservice”, aldus de jury. Kasteel TerWorm uit Heerlen werd tweede. De derde plaats was voor Diverso uit Nederweert.

Vorig jaar werd ’t Gerecht 56ste. Het jaar daarvoor was de achtste plaats een feit. Daarmee was het grand café van Geert Bosman, Luberto Agricola en Eric Kuindersma toen de beste van Friesland.

Drone

Om de deelname dit jaar te onderstrepen, werd half juni voor de deur met stoepkrijt de tekst ‘Stem op ons ’t Gerecht’ aangebracht. Ook werd met een drone een promotiefilmpje opgenomen.

Het woordje ‘nee’ bestaat volgens de jury niet bij ’t Gerecht. ,,Ook krijgt personeel de kans zich te ontwikkelen, staat binnen twaalf minuten standaard je gerecht op tafel en zijn de ondernemers enorm complementair aan elkaar. En ze hebben óók nog eens een plaatje van een terras.”

‘Niet verwacht’

Bij ’t Gerecht zelf overheerst ondertussene enorme blijdschap.

,,We hadden er wel vertrouwen in dat we het heel goed zouden doen. Maar eerste worden verwacht je niet”, zegt Bert van der braak, met Bart van der Putten hoofdaanjager van de deelname. Samen met tal van andere collega’s hebben zij zich beziggehouden met de wedstrijd.

,,Als het terras hier vol zit en je ziet de lichtjes branden, dan ziet het er allemaal heel gezellig uit. Daarnaast is het personeel ook heel vriendelijk. Met de honderdtwintig man personeel die hier werkt hebben we laten zien dat we goed zijn in het hele pakket. Naar de gasten toe komt zeker weten een blijk van waardering. We zijn er alleen nog niet over uit hoe.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra)