Theologe Els Maeckelberghe en zorgbestuurder Herma van der Wal in raad van toezicht zorggroep Alliade

HEERENVEEN - Theologe Els Maeckelberghe en zorgbestuurder Herma van der Wal zijn toegetreden tot de raad van toezicht van zorggroep Alliade uit Heerenveen. Zij beginnen op 1 juli.

Theologe Els Maeckelberghe en zorgbestuurder Herma van der Wal zijn toegetreden tot de raad van toezicht van zorggroep Alliade uit Heerenveen. Zij beginnen op 1 juli.

Zij volgen Trudy Dehue en Jenneke van Veen op. Dehue stopte op 1 maart als toezichthouder. Terwijl van Van Veen de zittingstermijn afloopt op 1 februari 2019.

Maeckelberghe richt zich in de raad van toezicht op de voordrachtszetel van de gezamenlijke cliënten- en verwantenraden. In het dagelijks leven is zij theologe, ethica en universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook publiceerde zij veel over ethiek en gezondheidszorg.

Van der Wal is lid van de raad van bestuur van de Dimence Groep. Dat is een instelling op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn in Oost-Nederland. Zij is psychiater en lid van het bestuur van de NVZD, de beroepsvereniging van bestuurders in de zorg.