FOTO’S | Orthopedie Tjongerschans verder als Orthoradius onder dak Sportstad Heerenveen

HEERENVEEN - De afdeling orthopedie van ziekenhuis Tjongerschans is sinds vandaag verhuisd naar Sportstad Heerenveen.

Patiënten worden aan de Abe Lenstra Boulevard voortaan ontvangen in de kliniek Orthoradius. De officiële opening is in september. Komende zomer wordt gebruikt om alle processen te finetunen.

Orthopedie is volgens een woordvoerder van Tjongerschans onder andere verhuisd vanwege ruimtegebrek. Daarnaast wordt het gezien als een ideale plek om kleinschalige zorg bij elkaar te brengen. Zo zit op de bovenverdieping al langere tijd de afdeling pijngeneeskunde.

Op termijn moet de poli aan de Abe Lenstra Boulevard volgens de woordvoerder de kliniek worden voor sport, mobiliteit en preventie. Het moet er toe leiden dat zorg snel en op maat kan worden geleverd vanuit de compacte en moderne kliniek.

Zo worden er niet alleen foto’s gemaakt. Ook is er een MRI-scan aanwezig, evenals spreek- en onderzoekskamers, een gipskamer en twee operatiekamers.

,,Tjongerschans ziet de locatie van de kliniek als een perfecte plek, omdat deze is gelegen in het hart van de sport tussen Sportstad Heerenveen en het Abe Lenstra Stadion in.”

(Tekst Jitze Hooghiemstra/foto’s HoogMedia)