Brons voor outdooratlete Ilse Bergsma bij Thorrun Zwolle

NIEUWEHORNE - Outdooratlete Ilse Bergsma heeft namens Udiros brons gewonnen op de vijfkilometerloop bij de Thorrun in Zwolle.

Hieronder een door Udiros zelf ingestuurd verslag.

Op de 5 kilometer individueel heeft Ilse Bergsma een geweldige prestatie geleverd door in een sterk deelnemersveld de 3e plaats te pakken. Onder zware omstandigheden met zomerse temperaturen van boven de 25 graden liep Ilse heel sterk naar een verdiende podiumplek.

Ilse is een van de atleten die afgelopen seizoen is begonnen bij UDIROS Outdoor en grote progressie heeft laten zien. Onder leiding van hoofdtrainers Ydo de Vries en Werner Valk komen er steeds meer talenten aan, die nu al mee kunnen strijden om de podiumplekken. De survivalrun in Zwolle is voor de UDIROS Outdoor atleten de laatste wedstrijd van het seizoen.

‘Zeer tevreden’

Terugkijkend op het seizoen 2017 - 2018 zijn er prachtige prestaties geleverd. Voorzitter Robert-Jan Ritsema is zeer tevreden: ,,Vorig jaar zomer zijn we gestart met onze afdeling. Nu bijna een jaar later hebben we al 70 leden, we hebben podiumplaatsen gehaald in verschillende wedstrijdcategorieën en onze atleten hebben allemaal hun grenzen verlegd.”

Voor komend seizoen zijn de plannen al weer gemaakt. Er is een wedstrijdgroep geformeerd die onder leiding van Ydo de Vries in de verschillende wedstrijdklassen gaan meestrijden. Werner Valk zal de overstap maken van de KSR (korte survivalrun) naar de MSR (middellange survivalrun). Ook Harmen Boersma en Henk van der Hoeff hebben hun wedstrijdlicentie binnen en gaan komend seizoen KSR-wedstrijden lopen.

Doortrainen

Komende zomer trainen de atleten van UDIROS Outdoor door. Iedereen die fit wil blijven of worden kunnen aansluiten op de vrijdagavond, waar Werner Valk voor een leuk en gevarieerd trainingsprogramma biedt.

Meer info of aanmelden via bestuur.outdoor@udiros.frl.