Gasvrij Akkrum stuurt vakantiegroet aan Tweede Kamer

AKKRUM - Leden van GroenLinks-Heerenveen en de actiegroep Tsjin Gas versturen een digitale vakantiegroet naar de Tweede Kamerleden met economische zaken en klimaat of wonen in hun portefeuille.

Daarmee hopen zij dat de Tweede Kamer na de vakantie werk maakt van een gasvrije toekomst in Akkrum. De kaart is ook een uitnodiging om op bezoek te komen.

Voor een Gasvrij Akkrum is volgens GroenLinks niet alleen steun van de gemeente Heerenveen nodig, maar ook van de regering en de Tweede Kamer. ,,Het betekent ook dat iedereen van het gas af moet. Alleen zo krijgen we overal de gaskraan dicht.”

Minister Wiebes wil in 2030 van het Groningse gas af. Wel mogen olie- en gasbedrijven kleine gasvelden openhouden. Volgens Wiebes valt milieuschade en bodemdaling in die gebieden mee en mag de situatie niet worden vergeleken met die in Groningen. ,,Dat zou de Groningers absoluut geen recht doen.”

De Tweede Kamerleden krijgen niet alleen uit Akkrum vakantiegroeten. Ook inwoners van Leeu-warden, Sneek, Westerveld, Ternaard, Breede, Nij Beets, Waalwijk en Woerden doen mee aan de GroetenUitGasvrij-actie van Milieudefensie. Daarnaast doet de Waddenvereniging eraan mee.